Pitkästä aikaa paistoin vohveleita ja hyviä näistä tuli ja 8 kpl.
2 munaa
4 dl maitoa - riko munien rakenne ja lisää maito
2 dl tattarijauho
1 dl soijajauho+maissijauho
2 tl leivinjauhe
4 tl sokeria
0,5 tl suola - sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan
50 g margariinia sulatettuna ja lisää se lopuksi taikinaa, anna hetken turvota. Paista vohveliraudalla.
Päälle laitoin valkohomejuusto- raejuusto- banaani sekoituksen ja basilikaa.
Onpa hyvän näköinen glut. vohveli! Vohvelien paistaminen kuuluu kesään olennaisesti ainakin meidän perheessä. Täytyypä kokeilla tätä reseptiä, kun seuraavan kerran niitä tehdään. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaLapsella todettu keliakia. Olen joskus ostanut lapselle mikki hiiren muotoisen vohveliraudan, sillä on paistettu normaali jauhoista tehtyjä vohveleita. Saako siitä putsaamalla enää käyttökelpoista? Uskaltaisitko sinä käyttää?
VastaaPoistaElse:
VastaaPoistakiitos kommentista:) Nämä vohveleissa maistuu hyvin tattari, jos ei pidä paljoa tattarin mausta, voi sen jättää vähemmällekin ja lisätä vaikka riisi- tai maissi jauhoa tilalle.
Anonyymi:
VastaaPoistakiitän kommentista ja kysymyksestä. Mielestäni voi hyvin käyttää samaa vohvelirautaa, kunhan sen ensiksi puhdistaa hyvin, että siinä ei ole jäämiä tavallisista vohveleista. En tiedä mikä rauta sinulla on kyseessä, mutta luulen että se olisi helppokin puhdistaa.
Sopiiko gluteenittomaan ruokavalioon kanaliemikuutio, missä makuaromina on vehnä? Tarvii sitä vehnääkin tunkea joka paikkaan. Rosa jokatapauksessa söi kaalilaatikkoa, mihin tällaisen kuution laitoin.
VastaaPoistaSopii sellainen tuote jossa vehnäaromi, (aromi vehnästä.) Jos ei muuten sisältänyt vehnää.
VastaaPoistaTaisi olla hyvää kaalilaatikkoa:)