Lähetä postia

Postia voit lähettää osoitteella: kudontaputiikki(at)gmail.com

perjantai 3. tammikuuta 2014

Keliakian hoitoon tarkoitetun uuden tuotteen testaus Tampereella


Minä osallistuin ko. testiin. Siellä otetaan verikokeita, verenpainetta, sydänfilmiä, niin saa itselleenkin ajantasaista tietoa, miten terve oikeastaan on ja kuinka keliakiadietti on pitänyt. Jos vain tunnet että voisit osallistua testaukseen, niin suosittelen.  Tässä tutkimuksessa ei joudu alttiiksi gluteenille  eikä tähän kuulu myöskään mahantähystystä.

Kopioin liiton sivulta tekstin, jossa kerrotaan enemmän:

20.11.2013 kirjoittanut Marika Vanhatalo (marika.vanhatalo@kealiakialiitto.fi)

Keliakian hoitoon kehitetyn nieltävän imeytymättömän polymeerin testaus alkaa loppuvuonna Tampereella. Israelilainen BioLineRx-lääkeyhtiö on saanut Valviralta luvan tutkimukseen, jossa BL-7010-nimisen tuotteen turvallisuutta testataan ihmisillä. FinnMedi Oy etsii tutkimuspotilaita hoitoa koskevaan lääketieteelliseen tutkimukseen.

Tutkimus tehdään Tampereen yliopiston ja FinnMedin yhteistyönä. Sitä johtaa keliakiatutkija, lastentautiopin professoriMarkku Mäki yliopiston lääketieteen yksiköstä ja Lasten terveyden tutkimuskeskuksesta.

– BL-7010 on nieltävä, imeytymätön polymeeri, joka sitoo ravinnon haitallisen gluteenin vieden sen ulosteisiin, Mäki kertoo.

Keliakia on krooninen, tulehduksellinen autoimmuunisairaus, jossa ravinnon gluteeni vaurioittaa suolen alkuosan limakalvoa aiheuttaen ruoansulatushäiriöitä, ravinnon imeytymättömyyttä ja muualla kehossa erilaisia muita ongelmia kuten luukatoa, maksan sairauksia ja ääreis- ja keskushermoston ongelmia.

Sairastumisalttius on perinnöllinen; keliakia syntyy immunologisesta reaktiosta vehnän, ohran ja rukiin sisältämään gluteeniin.

– Keliakian ainoa hoito on elinikäinen tarkka gluteeniton dieetti. Vaadittavaa tiukkaa dieettiä on vaikea noudattaa. Tutkimusten mukaan esiintyy oireita jopa puolella hoidetuista keliakiapotilaista ja suolen limakalvon nukka ei parane läheskään kaikilla. Dieettiä tukevia hoitoja tarvitaan. Keliakia on todettu noin prosentilla maailman väestöstä mutta sairastavien määrän odotetaan kasvavan voimakkaasti, kun diagnostiset menetelmät kehittyvät ja yleinen tietoisuus taudista lisääntyy, Mäki kertoo.

Turvallisuutta koskevien tutkimustulosten valmistuttua alkaa ensi vuoden loppupuolella toinen tutkimusvaihe, jossa selvitetään BL-7010:n vaikuttavuutta. BL-7010:n keksi professori Jean-Christophe Leroux teknologiaan ja luonnontieteisiin keskittyvästä ETHZurich -yliopistosta.

FinnMedi Oy etsii tutkimuspotilaita keliakian hoitoa koskevaan lääketieteelliseen tutkimukseen

Tutkimuksessa selvitetään, onko gluteenisieppari BL-7010 turvallinen. Tutkimus tehdään Tampereella FinnMedi Oy:n tutkimusvastaanotolla ja päätutkijana toimii Marja-Leena Lähdeaho. Koko tutkimuksesta vastaavana lääkärinä Suomessa toimii professori Markku Mäki.

Tutkimus kestää yhteensä enintään noin 12 viikkoa sisältäen 6–10 käyntiä tutkimusvastaanotolla. Tutkimukseen soveltuvat arvotaan ryhmiin siten, että osa tutkittavista saa tutkimusvalmistetta ja osa tehotonta lumevalmistetta.

Tutkimukseen osallistuvat noudattavat aiempaa gluteenitonta ruokavaliotaan. Sen lisäksi he ottavat tutkimusvalmistetta osassa 1 vastaanotolla enintään 4 kertaa ja osassa 2 kahden viikon aikana 3 kertaa päivässä.

Tutkimuksen valintaperusteita ovat:
- 18–75 vuoden ikä
- tiukan gluteenittoman ruokavalion noudattaminen yli 6 kuukauden ajan
- tutkimukseen osallistuva ei saa olla raskaana tai imettää
- kiellettyjä lääkkeitä ovat mm. kortisoni- ja immunologiaan vaikuttavat lääkkeet.

Tutkimukseen osallistumisesta ei makseta palkkiota, mutta tehtävät tutkimukset ja tutkimuskäynnit ovat tutkimukseen osallistuville ilmaisia. Lisäksi tutkimuskäyntien aikaiset matkakulut korvataan.

Mikäli tutkimus kiinnostaa Sinua tai olet halukas osallistumaan tutkimukseen, lähetä yhteystietosi sähköpostitse osoitteeseen keliakia@finnmedi.com ja Sinuun otetaan yhteyttä.

Tiedustelut arkisin ma 25.11 klo 9–16, 2.12.–5.12. klo 9–16 ja 9.12.–13.12. klo 9–16:
Tutkimushoitajat Anu Airaksinen ja Hanna Lahtinen
Puhelinnumero: 040-8516422
Tutkijalääkäri Marja-Leena Lähdeaho
Sähköpostiosoite: keliakia@finnmedi.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti