Gluteeniton kaura on viljelty ja käsitelty siten, että siihen ei ole sekoittunut missään tuotantoprosessin vaiheessa vehnää, ohraa tai ruista.
Kaura on gluteeniton itsessään, se kuuluu samaan viljakasvien heimoon kuin riisi, joka myös on gluteeniton.
Kauran ja vehnätärkkelyksen raja-arvot ovat tiukentuneet, kannattaa kokeilla kauran sopivuutta.
Tutkimusten mukaan gluteeniton kaura ei aiheuta tulehdusta limakalvolle
Alkuun suuri kuitupitoisuus voi aiheuttaa ohimeneviä vatsanväänteitä, aloita siis pienillä annoksilla.
Tutkimusten mukaan vehnätärkkelys ei aiheuta tulehdusta limakalvolle.
Sopivia kauratuotteita ovat:
- Puuppolan aitokaura
- Provena
- Semper
- Hirvelä
- Farina kauratäysjyväjauho
- Oatly kaurajuoma
- Yosa kauravälipalat, smoothie
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti