Lähetä postia

Postia voit lähettää osoitteella: kudontaputiikki(at)gmail.com

perjantai 10. kesäkuuta 2011

Soveltuvia tuotteita

- lakritsiuute, -öljy, - jauhe, raakalakritsi
- maltodekstriini
- oligofruktoosi, polydekstroosi
- tärkkelysmakeuttajat mm. tärkkelyssiirappi, vehnätärkkelyssiirappi
    (ei vehnäsiirappi)
- vehnäproteiinihydrolysaatti
-muunneltu / modifoitu/ hydrolysoitu vehnätärkkelys
-vehnäkuitu, kaurakuitu
- mallasetikka, mallassiirappi
- maltoosi = mallassokeri
- soijakastikkeet
- etikat
- aromit, mm. vehnäaromi

4 kommenttia:

  1. Soijakastikkeessa voi olla vehnää eli sen gluteenittomuus kannattaa tarkistaa. Olen itse keliaakikko, joka on muutaman kerran saanut oireita ruoasta, johon on lisätty soijakastiketta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista:) Kyllä aina itsekkin tarkistan vielä tämän asian, mutta laitan tähän keliakialiiton linkin jossa sanotaan tästä http://www.keliakialiitto.fi/liitto/keliakia/asiantuntijaneuvoston_suositukset/soijakastikkeita_voi_kayttaa/

    VastaaPoista
  3. Kaupasta saa gluteenitonta soijakastiketta (Soy-King). Käytän sitä kotona. En ole tosin saanut mitään oireita ravintoloiden soijakastikkeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan kaikki soijakastikkeet ovat keliaakikolle sallittuja, prosessissa häviää gluteenit pois.
      Ja nykyään saa tosiaa gluteenittomia soijakastikkeita kaupasta :)

      Poista