Ainekset sekoitin keskenään vatkaimella.
Taikina oli niin löysää, että kaadoin sen pellille leivinpaperin päälle. Kohosi noin 20 min.
Paistoin uunissa 220 noin puoli tuntia.
Ainekset:
2 dl kermaviiliä, 4 dl vettä, 2 dl maitoa,
50 g hiivaa
3 tl suola
1 muna
2 rkl siirappia
0,7 dl öljy
3 dl karkea riisijauho
2 dl vaalea jauhoseos (virtasalmen)
2 dl kaurajauho (provena)
3 dl tumma jauhoseos (sunnuntai)
1 dl quinoa hiutale
1/2 dl perunakuitu (semper)
Lämmitä nesteet 37 asteiseksi ja liuota hiiva, lisää muut aineet.
Tätä on helppo mukaella oman maun mukaan, lisäillä siemeniä, rouheita ja pinnalle ripotella myös jotain. Tämä on aivan pelkistetty malli.
Ihanan helppotekoista leipää ja kuohkean näköistä! :)
VastaaPoista