Tytär innostui leipomaan jotain hyvää ja vielä löytyi muutama raparperin varsi pihamaalta. Niistä syntyikin aikas mukava ja helppo piirakantapainen, pyöreässä vuoassa tehty jälkkäri. Niin ja kun munia ei löytynyt jääkaapista niin tästä tuli myös munaton.
Pohja: 3 dl gluteeniton jauhoseos
1/4 tl suolaa
100 g margariini
1/4 dl vettä
kanelia
sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä margariini, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi ja laita voideltuun vuokaan.
Täyte:
noin litra raparperin paloja
1,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1 tl kanelia
2 rkl perunajauhoa
sekoita täytteen aineet keskenään ja lisää pohjan päälle.
Päälle:
2 dl maihtorahka
2 dl kermaviili
vähän perunajauhoa ja sokeria ja vanilliinisokeria maun mukaan. Kaada seos päällimmäiseksi ja
uuniin 200 astetta noin 40 min.
Voi mitä ihanaa herkkua täältä löytyikään.
VastaaPoista