2 dl kaurahiutaleita, (esim. Puuppolan tai Semperin)
2 dl gluteeniton vaalea jauhoseos
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhoa
1 kananmuna
1 dl kermaa, piimää, kermaviili tms.
2-3 omenaa
Yhden omenan raastoin seokseen mukaan, laitoin noin puolet voidellun vuoan pohjalle, (oikeastaan laitoin leivinpaperin pohjalle ja voitelin vain reunat.) Toisen omenan pilkkoin palasiksi ja laitoin taikinan päälle ja loput taikinasta omenoiden päälle.( Siis omenat jäivät väliin).
Uunissa 200 asteessa noin 35 min.
No nyt huomasin että en laittanut leivinjauhetta mukaan ollenkaan, ilmankos se ei ollut niin kuohkeaa:(
Mutta oli silti hyvää vaniljakastikkeen kanssa.
Tähän voi tietenkin laittaa vaikkapa marjoja tai hilloa, mitä nyt milloinkin sattuu olemaan saatavilla ja mausteita mukaan kuten kanelia tms.
Tämä oli aika pieni annos, ehkäpä kantsii tehdä kaksinkertainen annos ja syöjiä on enemmänkin.
Omenaherkkupaistostasi on ihan pakko kokeilla on niin herkullisen näköistä! :)
VastaaPoista